De stad Alkmaar

Alkmaar staat bekend om zijn kaasmarkt, die hier al 400 jaar wordt gehouden. Daarnaast is het een fraaie oude stad met veel grachten en talloze monumenten. In de stad staan verschillende musea die zeker een bezoek waard zijn, zoals het Stedelijk Museum Alkmaar, het Hollands Kaasmuseum en het Nationaal Biermuseum. En niet te vergeten het Beatles Museum, het grootste museum ter wereld over deze beroemde band!
Alkmaar is zeker een bezoek waard. Alkmaar heeft een prachtig oud centrum, de beroemde kaasmarkt, leuke winkelgebieden en talloze terrasjes, caf├ęs en restaurants. En dat alles vlakbij het strand en de duinen.

Ontdek al wandelend de diversiteit van de regio Alkmaar

In de regio Alkmaar ligt een uitgebreid wandelnetwerk; er zijn paaltjeswandelingen over glooiende duinen, langs de kust, over kronkelende paadjes, door pittoreske dorpjes en door de polder. Wandelend door de natuurgebieden kun je oog in oog komen te staan met verschillende diersoorten.

Ook de steden lenen zich voor een wandeling. Met een stadswandeling ontdek je de verhalen achter de gebouwen en straten. Vele verrassende wandelroutes wachten op je.

Van stad naar strand

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Dagje Amsterdam

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!

Bijzonder leuke plekken

In Regio Alkmaar zijn tientallen sociale ondernemingen op unieke locaties te vinden. Al deze Bijzondere Plekken zijn locaties waar bezoekers ontvangen kunnen worden: van winkels en lunchrooms tot theetuinen en zorgboerderijen. Het is hartverwarmend om te beleven hoe welkom je onthaald wordt. Bijzonder zijn de mensen die je hartelijk welkom heten Leuke producten die je moet zien, voelen en proeven. Plekken die je niet wil missen door de unieke beleving.